‘Nijmegen Omarmt de Waal’
De documentaire stelt de vraag of en in welke richting de plannen voor het Waalfront en Waalsprong kunnen worden bijgesteld, welke kansen dit biedt voor een nieuw type stedenbouw en wat dat betekent voor de ruimtelijke kwaliteit.
verwante projecten
  • Deze documentaire vertelt het verhaal van de gebroeders Van Limburg, afkomstig uit een Nijmeegs kunstenaarsgeslacht. De miniaturen van de gebroeders Van Limburg zijn het absolute hoogtepunt van de middeleeuwse schilderkunst. Hun werk is wereldberoemd, maar zelf bleven ze onbekend. Deze documentaire bracht daarin verandering. De film geeft een fraai beeld van het onvoorstelbare vakmanschap, het leven rond het Franse hof, en het alledaagse bestaan in de Lage landen.
  • Sinds januari 2010 loopt een permanente expositie in Museum Het Valkhof over de Vrede van Nijmegen. Hierin worden afwisselend twee series wandtapijten tentoongesteld, evenals voorwerpen en afbeeldingen die op de Vrede van Nijmegen betrekking hebben. Onze documentaire, die de historische achtergronden schetst, wordt bij binnenkomst van de zaal vertoond als introductie op de tentoonstelling.
  • De documentaire “Rivierfront Arnhem” vertelt het verhaal van de stad en haar tweeslachtige relatie met de rivier. De film besteed ruim aandacht aan zowel de cultuurhistorie als de sociaal-economische geschiedenis van het rivierfront. In de documentaire speelt het verleden een wezenlijke rol bij de totstandkoming van de plannen voor de toekomst.
  • Gelderse Baksteen is een tweedelige documentaire over de onvermoede wereld achter een alledaags product. In twee afleveringen maken we een reis door de geschiedenis en werpen we een blik op de toekomst. Beide afleveringen ademen dezelfde sfeer, maar hebben een verschillende invalshoek.
UA-71328799-1