PORTFOLIO
Onze films:
  • Alles
  • documentaire
  • informeren
  • overtuigen
  • registreren
opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
Deze film werd gemaakt voor onze kleinste doelgroep ooit: een jury van zes. De film toont de visie van de stad op de ontwikkeling van duurzaamheid. Om de jury te vermurwen gingen alle hoofdpersonen mee naar de presentatie, inclusief zangeres Janne Schra die live de eindtune zong: tranen in de jury-ogen. 2 Jaar later won Nijmegen de titel.
opdrachtgever: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen presenteert een nieuwe toekomstvisie op onderwijs. De HAN-toekomstfilm is het startschot voor een nieuwe strategische plan (2016-2020) en laat zien hoe de HAN goed onderwijs gaat bieden in een complexe wereld met grote maatschappelijke uitdagingen.
opdrachtgever: AVRO's Close-Up
Deze documentaire vertelt het verhaal van de gebroeders Van Limburg, afkomstig uit een Nijmeegs kunstenaarsgeslacht. De miniaturen van de gebroeders Van Limburg zijn het absolute hoogtepunt van de middeleeuwse schilderkunst. Hun werk is wereldberoemd, maar zelf bleven ze onbekend. Deze documentaire bracht daarin verandering.
opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
De film waarmee Nijmegen werd gekozen tot 'European Green Capital 2018'. Soms moet je even stilstaan en je afvragen: 'waar doe je het eigenlijk allemaal voor?' 'Wat is echt belangrijk?' Nijmegen wil mensen bij elkaar brengen. Want samen los je grote problemen veel sneller op.
eigen productie i.s.m. Architectuurcentrum Nijmegen
Slow Urbanism: de crisis, bedreiging of kans? De documentaire stelt de vraag of en in welke richting de plannen voor het Waalfront en Waalsprong kunnen worden bijgesteld. Biedt de crisis ook kansen voor een nieuw type stedenbouw en wat dat betekent voor de ruimtelijke kwaliteit?
opdrachtgever: Wunderbar/Radboudumc
Radboudumc en Radboud Universiteit Nijmegen onderzoeken hoe het afweersysteem van het eigen lichaam kan worden ingezet om kanker te bestrijden. In deze film wordt de methode uitgelegd en maken we kennis met Wilco, die een succesvolle behandeling achter de rug heeft.
opdrachtgever: The European Magnetic Field Laboratory
Het European Magnetic Field Laboratory is een organisatie met laboratoria in Nijmegen, Dresden, Grenoble en Toulouse. Hoge magnetische velden zijn een krachtig instrument om verborgen eigenschappen van materie te onthullen. Dit soort fundamenteel onderzoek gaat niet over snelle resultaten, maar om belangrijke resultaten. Resultaten die de wereld zullen veranderen.
opdrachtgever: gloedcommunicatie/RIBW AVV
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van RIBW Arnhem & Veluwe Vallei is is een bijzondere film gemaakt waarin krachtverhalen van cliënten en medewerkers op een hartverwarmende manier door het beeldscherm breken.
opdrachtgever: gloedcommunicatie/Stadsregio Arnhem-Nijmegen
Kick-off film tijdens de lancering van de nieuwste reisinformatie-apps. Actuele, betrouwbare en persoonlijke reisinformatie: dat bestaat echt! De apps kijken in je agenda en houden continu de verkeerssituatie in de gaten op de routes die je van plan bent te nemen. Ze waarschuwen je wanneer je moet vertrekken, welke alternatieve route je kunt nemen of welk alternatief vervoermiddel.
Eigen productie i.s.m. de Gelderlander
De Nijmeegse Vierdaagse afkomstig uit de archieven van de RVD, het Polygoonjournaal, diverse omroepen en privé personen. Met authentieke beelden en tal van reportages wordt een groot aantal hoogtepunten getoond uit de bewogen geschiedenis van de Vierdaagse.
opdrachtgever: Het Gelders Orkest
Het Gelders Orkest zet allerlei nieuwe media in om een breder publiek te bereiken. Bewegend beeld speelt hierbij een belangrijke rol. Wij registreerden het jaarlijkse Wensconcert met 13 robot- en minicamera’s, waardoor een bijzondere kijkervaring wordt gecreëerd. Dankzij zelf ontwikkelde software kan de live-registratie achteraf nog worden vervolmaakt.
opdrachtgever: Radboud Universiteit
Studenten aan het Radboudumc experimenteren met een nieuwe manier van verslaglegging, het beschrijven van hun onderzoek in een videoblog. Wij helpen ze met de techniek en trainen ze in visual storytelling: hoe bouw je een verhaal op en wat wil je bereiken bij de kijker?
opdrachtgever: Radboud Universiteit
Samen met de Radbouduniversiteit onderzoeken wij nieuwe vormen van video voor effectieve onderwijstoepassingen. Voor de cursus Forensische Pedagogiek produceerden wij een serie 360°-video's waarmee studenten virtueel aanwezig kunnen zijn bij besloten rechtszittingen en het leven in diverse jeugdinrichtingen kunnen ervaren.
opdrachtgever: Rijkswaterstaat/ViA15
Een sterker wegennet in de regio Arnhem - Nijmegen. Visualisatie Landschapsplan ViA15. De doortrekking van de A15 naar de A12 zal in de omgeving het een en ander veranderen. De visualisatie van het Landschapsplan geeft ons een kijkje in de toekomst: hoe ligt de weg straks in het landschap, waar komen nieuwe aansluitingen, kortom: hoe gaat het er uit zien?
opdrachtgever: Het Amalia Kinderziekenhuis Nijmegen
Het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc wil kinderen die een scan moeten ondergaan zo goed mogelijk voorbereiden, want zo’n onderzoek is voor veel kinderen een spannende ervaring. In de film zien de patiëntjes stap voor stap hoe hun onderzoek zal verlopen. Een serie van 3: MRI-, CT- en PET-scan.
opdrachtgever: gloedcommunicatie/Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat werkt in de Afferdense en Deestse Waarden aan een verbeterde waterveiligheid en mooiere natuur. Door het graven van een nevengeul, verkleinen we de kans op natte voeten in de toekomst. Tegelijkertijd bieden we de natuur extra ruimte om te groeien en te bloeien. De uiterwaarden worden zo een nog aantrekkelijkere plek voor omwonenden.
opdrachtgever: Radboudumc
Radboudumc heeft een uniek, innovatief en duurzaam voedingsconcept ontwikkeld: FoodforCare (F4C). F4C serveert maatwerk, waarbij de patiënt op 7 momenten van de dag verschillende kleine gerechtjes naar keuze krijgt. Door F4C krijgt de patiënt extra eiwitten binnen, waardoor herstel wordt bevorderd.
opdrachtgever: SKEP/Tactus Verslavingszorg
Live talkshow o.l.v. Fons de Poel met als thema: 'verslaving: straffen of behandelen?' De talkshow werd live geschakeld en gestreamed vanuit schouwburg Orpheus te Apeldoorn.
opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
Droomhuis Vossenpels is de eerste aflevering van een serie korte films waarin we de belevenissen volgen van vijf mensen/gezinnen die hun droomhuis bouwen in de nieuwe wijk Vossenpels in Nijmegen.
opdrachtgever: Museum Het Valkhof
Onderdeel van een permanente expositie in Museum het Valkhof over de Vrede van Nijmegen. Hierin worden afwisselend twee series wandtapijten tentoongesteld, evenals voorwerpen en afbeeldingen die op de Vrede van Nijmegen betrekking hebben. Deze documentaire schetst de historische achtergronden en in een introductie op de tentoonstelling.
opdrachtgever: Radboud Universiteit
Radboud Universiteit wil zich meten met de beste universiteiten in Europa. Een voortdurende kwaliteitsverbetering zit ingebouwd in de organisatie. Een animatiefilm van Polaroidfoto's legt uit hoe het proces in zijn werk gaat.
Eigen productie i.s.m. Omroep Gelderland
Gelderse Baksteen is een tweedelige documentaire over de onvermoede wereld achter een alledaags product. In twee afleveringen maken we een reis door de geschiedenis en werpen we een blik op de toekomst. Beide afleveringen ademen dezelfde sfeer, maar hebben een verschillende invalshoek.
opdrachtgever: Stadsregio Arnhem Nijmegen/Omroep Gelderland
Een serie van 20 informatiespotjes rondom het thema mobiliteit voor de Stadsregio Arnhem Nijmegen i.s.m. Omroep Gelderland. De filmpjes maken op een leuke manier het publiek bewust van de inspanningen die nodig zijn om het verkeer vlot te trekken en de regio bereikbaar te houden.
opdrachtgever: gloedcommunicatie/Stadsregio Arnhem-Nijmegen
De ontwikkelingen op het gebied van intelligent vervoer gaan snel. In verschillende regio's werken overheden en bedrijven samen aan innovatieve oplossingen. In deze film schetsen drie experts wat de nabije toekomst ons zal brengen.
opdrachtgever: Thea van de Heuvel/Standvast Wonen
Woningcorporatie Standvast Wonen wil dat mensen op een goede en goedkope manier kunnen wonen in een vitale buurt. Zo’n 220 portiekwoningen uit de jaren ’50 werden in korte tijd omgebouwd naar de eisen van deze tijd. De bewoners hoefden niet te verhuizen, kregen geen huurverhoging en een lagere energierekening.
opdrachtgever: Gloedcommunicatie/Rijkswaterstaat/gemeente Nijmegen
De iconische Waalbrug uit 1936 wordt grondig gerenoveerd. Dit proces duurt drie jaar. Om het publiek bij dit proces te betrekken wordt een aantal korte films met leuke weetjes en interessante informatie gepresenteerd op de speciale Facebookpagina.
opdrachtgever: Paul van Hontem
Portret van architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Hij ontving de Karel de Grote Oeuvreprijs, de belangrijkste cultuurprijs van de stad Nijmegen. Deze korte film illustreert werk en visie van een bevlogen man.
opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
Nijmegen was een van de vijf finalisten voor de titel Groene Hoofdstad van Europa 2017. Onderdeel van de wedstrijd is een film die de visie van de stad op duurzaamheid weergeeft. De visie van Nijmegen is dat je sneller gaat en verder komt als je mensen de ruimte geeft om zelf groene initiatieven te ontwikkelen.
opdrachtgever: Radboud Universiteit
Het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs van de Radboud Universiteit onderzoekt nieuwe onderwijsvormen en ontwikkelt nieuw lesmateriaal om postacademisch onderwijs nog beter af te stemmen op de wensen van de markt.
opdrachtgever: gloedcommunicatie/Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat beheert de grote rivieren in Nederland. Rivieren zijn belangrijk voor de Nederlandse leefbaarheid en economie. De waterstand in de rivieren varieert enorm. Om te zorgen voor continue waterverdeling bouwde Rijkswaterstaat drie stuwcomplexen, waarmee het mogelijk is om de waterstand in Nederrijn, Lek en IJssel te reguleren.
opdrachtgever: Radboudumc
Artsen vertellen over de keuze voor hun studie, hoe ze hun studie hebben beleefd en hoe de dagelijkse beroepspraktijk is bevallen. Alles om aankomende studenten van informatie te voorzien zodat ze een goede en realistische studiekeuze kunnen maken.
opdrachtgever: CWZ
Het CWZ ziet ongewenst urineverlies niet alleen als een urologisch probleem. Dus kijken gynaecoloog, uroloog, bekkenfysiotherapeut en gespecialiseerd verpleegkundige samen naar het probleem. Om voor elke vrouw een passende oplossing te vinden.
UA-71328799-1