De Vrede van Nijmegen
Onderdeel van een permanente expositie in Museum het Valkhof over de Vrede van Nijmegen. Hierin worden afwisselend twee series wandtapijten tentoongesteld, evenals voorwerpen en afbeeldingen die op de Vrede van Nijmegen betrekking hebben. Deze documentaire schetst de historische achtergronden en in een introductie op de tentoonstelling.
verwante projecten
  • Deze documentaire vertelt het verhaal van de gebroeders Van Limburg, afkomstig uit een Nijmeegs kunstenaarsgeslacht. De miniaturen van de gebroeders Van Limburg zijn het absolute hoogtepunt van de middeleeuwse schilderkunst. Hun werk is wereldberoemd, maar zelf bleven ze onbekend. Deze documentaire bracht daarin verandering.
  • Slow Urbanism: de crisis, bedreiging of kans? De documentaire stelt de vraag of en in welke richting de plannen voor het Waalfront en Waalsprong kunnen worden bijgesteld. Biedt de crisis ook kansen voor een nieuw type stedenbouw en wat dat betekent voor de ruimtelijke kwaliteit?
  • UMC St Radboud en Radboud Universiteit Nijmegen onderzoeken hoe het afweersysteem van het eigen lichaam kan worden ingezet om kanker te bestrijden. In deze film wordt de methode uitgelegd en maken we kennis met Wilco, die een succesvolle behandeling achter de rug heeft.
  • De Nijmeegse Vierdaagse afkomstig uit de archieven van de RVD, het Polygoonjournaal, diverse omroepen en privĂ© personen. Met authentieke beelden en tal van reportages wordt een groot aantal hoogtepunten getoond uit de bewogen geschiedenis van de Vierdaagse.
  • Gelderse Baksteen is een tweedelige documentaire over de onvermoede wereld achter een alledaags product. In twee afleveringen maken we een reis door de geschiedenis en werpen we een blik op de toekomst. Beide afleveringen ademen dezelfde sfeer, maar hebben een verschillende invalshoek.
  • De iconische Waalbrug uit 1936 wordt grondig gerenoveerd. Dit proces duurt drie jaar. Om het publiek bij dit proces te betrekken wordt een aantal korte films met leuke weetjes en interessante informatie gepresenteerd op de speciale Facebookpagina.
  • Portret van architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Hij ontving de Karel de Grote Oeuvreprijs, de belangrijkste cultuurprijs van de stad Nijmegen. Deze korte film illustreert werk en visie van een bevlogen man.
UA-71328799-1