Nijmeegse 4-daagse in tal van archiefbeelden
De Nijmeegse Vierdaagse afkomstig uit de archieven van de RVD, het Polygoonjournaal, diverse omroepen en privé personen. Met authentieke beelden en tal van reportages wordt een groot aantal hoogtepunten getoond uit de bewogen geschiedenis van de Vierdaagse.
verwante projecten
 • Deze film werd gemaakt voor onze kleinste doelgroep ooit: een jury van zes. De film toont de visie van de stad op de ontwikkeling van duurzaamheid. Om de jury te vermurwen gingen alle hoofdpersonen mee naar de presentatie, inclusief zangeres Janne Schra die live de eindtune zong: tranen in de jury-ogen. 2 Jaar later won Nijmegen de titel.
 • De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen presenteert een nieuwe toekomstvisie op onderwijs. De HAN-toekomstfilm is het startschot voor een nieuwe strategische plan (2016-2020) en laat zien hoe de HAN goed onderwijs gaat bieden in een complexe wereld met grote maatschappelijke uitdagingen.
 • Deze documentaire vertelt het verhaal van de gebroeders Van Limburg, afkomstig uit een Nijmeegs kunstenaarsgeslacht. De miniaturen van de gebroeders Van Limburg zijn het absolute hoogtepunt van de middeleeuwse schilderkunst. Hun werk is wereldberoemd, maar zelf bleven ze onbekend. Deze documentaire bracht daarin verandering.
 • De film waarmee Nijmegen werd gekozen tot 'European Green Capital 2018'. Soms moet je even stilstaan en je afvragen: 'waar doe je het eigenlijk allemaal voor?' 'Wat is echt belangrijk?' Nijmegen wil mensen bij elkaar brengen. Want samen los je grote problemen veel sneller op.
 • Slow Urbanism: de crisis, bedreiging of kans? De documentaire stelt de vraag of en in welke richting de plannen voor het Waalfront en Waalsprong kunnen worden bijgesteld. Biedt de crisis ook kansen voor een nieuw type stedenbouw en wat dat betekent voor de ruimtelijke kwaliteit?
 • UMC St Radboud en Radboud Universiteit Nijmegen onderzoeken hoe het afweersysteem van het eigen lichaam kan worden ingezet om kanker te bestrijden. In deze film wordt de methode uitgelegd en maken we kennis met Wilco, die een succesvolle behandeling achter de rug heeft.
 • Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van RIBW Arnhem & Veluwe Vallei is is een bijzondere film gemaakt waarin krachtverhalen van cliënten en medewerkers op een hartverwarmende manier door het beeldscherm komen.
 • Kick-off film tijdens de lancering van de nieuwste reisinformatie-apps. Actuele, betrouwbare en persoonlijke reisinformatie: dat bestaat echt! De apps kijken in je agenda en houden continu de verkeerssituatie in de gaten op de routes die je van plan bent te nemen. Ze waarschuwen je wanneer je moet vertrekken, welke alternatieve route je kunt nemen of welk alternatief vervoermiddel.
 • Radboudumc heeft een uniek, innovatief en duurzaam voedingsconcept ontwikkeld: FoodforCare (F4C). F4C serveert maatwerk, waarbij de patiënt op 7 momenten van de dag verschillende kleine gerechtjes naar keuze krijgt. Door F4C krijgt de patiënt extra eiwitten binnen, waardoor herstel wordt bevorderd.
 • Droomhuis Vossenpels is de eerste aflevering van een serie korte films waarin we de belevenissen volgen van vijf mensen/gezinnen die hun droomhuis bouwen in de nieuwe wijk Vossenpels in Nijmegen.
 • Onderdeel van een permanente expositie in Museum het Valkhof over de Vrede van Nijmegen. Hierin worden afwisselend twee series wandtapijten tentoongesteld, evenals voorwerpen en afbeeldingen die op de Vrede van Nijmegen betrekking hebben. Deze documentaire schetst de historische achtergronden en in een introductie op de tentoonstelling.
 • Gelderse Baksteen is een tweedelige documentaire over de onvermoede wereld achter een alledaags product. In twee afleveringen maken we een reis door de geschiedenis en werpen we een blik op de toekomst. Beide afleveringen ademen dezelfde sfeer, maar hebben een verschillende invalshoek.
 • Een serie van 20 informatiespotjes rondom het thema mobiliteit voor de Stadsregio Arnhem Nijmegen i.s.m. Omroep Gelderland. De filmpjes maken op een leuke manier het publiek bewust van de inspanningen die nodig zijn om het verkeer vlot te trekken en de regio bereikbaar te houden.
 • De iconische Waalbrug uit 1936 wordt grondig gerenoveerd. Dit proces duurt drie jaar. Om het publiek bij dit proces te betrekken wordt een aantal korte films met leuke weetjes en interessante informatie gepresenteerd op de speciale Facebookpagina.
 • Portret van architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Hij ontving de Karel de Grote Oeuvreprijs, de belangrijkste cultuurprijs van de stad Nijmegen. Deze korte film illustreert werk en visie van een bevlogen man.
 • Nijmegen was een van de vijf finalisten voor de titel Groene Hoofdstad van Europa 2017. Onderdeel van de wedstrijd is een film die de visie van de stad op duurzaamheid weergeeft. De visie van Nijmegen is dat je sneller gaat en verder komt als je mensen de ruimte geeft om zelf groene initiatieven te ontwikkelen.
UA-71328799-1