Veel Slimmer op Weg
Kick-off film tijdens de lancering van de nieuwste reisinformatie-apps. Actuele, betrouwbare en persoonlijke reisinformatie: dat bestaat echt! De apps kijken in je agenda en houden continu de verkeerssituatie in de gaten op de routes die je van plan bent te nemen. Ze waarschuwen je wanneer je moet vertrekken, welke alternatieve route je kunt nemen of welk alternatief vervoermiddel.
verwante projecten
 • Deze film werd gemaakt voor onze kleinste doelgroep ooit: een jury van zes. De film toont de visie van de stad op de ontwikkeling van duurzaamheid. Om de jury te vermurwen gingen alle hoofdpersonen mee naar de presentatie, inclusief zangeres Janne Schra die live de eindtune zong: tranen in de jury-ogen. 2 Jaar later won Nijmegen de titel.
 • De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen presenteert een nieuwe toekomstvisie op onderwijs. De HAN-toekomstfilm is het startschot voor een nieuwe strategische plan (2016-2020) en laat zien hoe de HAN goed onderwijs gaat bieden in een complexe wereld met grote maatschappelijke uitdagingen.
 • De film waarmee Nijmegen werd gekozen tot 'European Green Capital 2018'. Soms moet je even stilstaan en je afvragen: 'waar doe je het eigenlijk allemaal voor?' 'Wat is echt belangrijk?' Nijmegen wil mensen bij elkaar brengen. Want samen los je grote problemen veel sneller op.
 • UMC St Radboud en Radboud Universiteit Nijmegen onderzoeken hoe het afweersysteem van het eigen lichaam kan worden ingezet om kanker te bestrijden. In deze film wordt de methode uitgelegd en maken we kennis met Wilco, die een succesvolle behandeling achter de rug heeft.
 • Het European Magnetic Field Laboratory is een organisatie met laboratoria in Nijmegen, Dresden, Grenoble en Toulouse. Hoge magnetische velden zijn een krachtig instrument om verborgen eigenschappen van materie te onthullen. Dit soort fundamenteel onderzoek gaat niet over snelle resultaten, maar om belangrijke resultaten. Resultaten die de wereld zullen veranderen.
 • Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van RIBW Arnhem & Veluwe Vallei is is een bijzondere film gemaakt waarin krachtverhalen van cliënten en medewerkers op een hartverwarmende manier door het beeldscherm komen.
 • De Nijmeegse Vierdaagse afkomstig uit de archieven van de RVD, het Polygoonjournaal, diverse omroepen en privé personen. Met authentieke beelden en tal van reportages wordt een groot aantal hoogtepunten getoond uit de bewogen geschiedenis van de Vierdaagse.
 • Studenten aan het Radboudumc experimenteren met een nieuwe manier van verslaglegging, het beschrijven van hun onderzoek in een videoblog. Wij helpen ze met de techniek en trainen ze in visual storytelling: hoe bouw je een verhaal op en wat wil je bereiken bij de kijker?
 • Samen met de Radbouduniversiteit onderzoeken wij nieuwe vormen van video voor effectieve onderwijstoepassingen. Voor de cursus Forensische Pedagogiek produceerden wij een serie 360°-video's waarmee studenten virtueel aanwezig kunnen zijn bij besloten rechtszittingen en het leven in diverse jeugdinrichtingen kunnen ervaren.
 • Een sterker wegennet in de regio Arnhem - Nijmegen. Visualisatie Landschapsplan ViA15. De doortrekking van de A15 naar de A12 zal in de omgeving het een en ander veranderen. De visualisatie van het Landschapsplan geeft ons een kijkje in de toekomst: hoe ligt de weg straks in het landschap, waar komen nieuwe aansluitingen, kortom: hoe gaat het er uit zien?
 • Het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc wil kinderen die een scan moeten ondergaan zo goed mogelijk voorbereiden, want zo’n onderzoek is voor veel kinderen een spannende ervaring. In de film zien de patiëntjes stap voor stap hoe hun onderzoek zal verlopen. Een serie van 3: MRI-, CT- en PET-scan.
 • Rijkswaterstaat werkt in de Afferdense en Deestse Waarden aan een verbeterde waterveiligheid en mooiere natuur. Door het graven van een nevengeul, verkleinen we de kans op natte voeten in de toekomst. Tegelijkertijd bieden we de natuur extra ruimte om te groeien en te bloeien. De uiterwaarden worden zo een nog aantrekkelijkere plek voor omwonenden.
 • Radboudumc heeft een uniek, innovatief en duurzaam voedingsconcept ontwikkeld: FoodforCare (F4C). F4C serveert maatwerk, waarbij de patiënt op 7 momenten van de dag verschillende kleine gerechtjes naar keuze krijgt. Door F4C krijgt de patiënt extra eiwitten binnen, waardoor herstel wordt bevorderd.
 • Droomhuis Vossenpels is de eerste aflevering van een serie korte films waarin we de belevenissen volgen van vijf mensen/gezinnen die hun droomhuis bouwen in de nieuwe wijk Vossenpels in Nijmegen.
 • Radboud Universiteit wil zich meten met de beste universiteiten in Europa. Een voortdurende kwaliteitsverbetering zit ingebouwd in de organisatie. Een animatiefilm van Polaroidfoto's legt uit hoe het proces in zijn werk gaat.
 • Gelderse Baksteen is een tweedelige documentaire over de onvermoede wereld achter een alledaags product. In twee afleveringen maken we een reis door de geschiedenis en werpen we een blik op de toekomst. Beide afleveringen ademen dezelfde sfeer, maar hebben een verschillende invalshoek.
 • Een serie van 20 informatiespotjes rondom het thema mobiliteit voor de Stadsregio Arnhem Nijmegen i.s.m. Omroep Gelderland. De filmpjes maken op een leuke manier het publiek bewust van de inspanningen die nodig zijn om het verkeer vlot te trekken en de regio bereikbaar te houden.
 • De ontwikkelingen op het gebied van intelligent vervoer gaan snel. In verschillende regio's werken overheden en bedrijven samen aan innovatieve oplossingen. In deze film schetsen drie experts wat de nabije toekomst ons zal brengen.
 • Woningcorporatie Standvast Wonen wil dat mensen op een goede en goedkope manier kunnen wonen in een vitale buurt. Zo’n 220 portiekwoningen uit de jaren ’50 werden in korte tijd omgebouwd naar de eisen van deze tijd. De bewoners hoefden niet te verhuizen, kregen geen huurverhoging en een lagere energierekening.
 • De iconische Waalbrug uit 1936 wordt grondig gerenoveerd. Dit proces duurt drie jaar. Om het publiek bij dit proces te betrekken wordt een aantal korte films met leuke weetjes en interessante informatie gepresenteerd op de speciale Facebookpagina.
 • Nijmegen was een van de vijf finalisten voor de titel Groene Hoofdstad van Europa 2017. Onderdeel van de wedstrijd is een film die de visie van de stad op duurzaamheid weergeeft. De visie van Nijmegen is dat je sneller gaat en verder komt als je mensen de ruimte geeft om zelf groene initiatieven te ontwikkelen.
UA-71328799-1